Parochiekerk Borgloon

Andere

Kuttekovenstraat Z/N, 3840 Borgloon
Ref: 4290

Omschrijving

Dit aanbod betreft enkel de Sint-Jan-de-Doperkerk (beschermd monument) gebouwd in 1850 op een oppervlakte van 218m² gelegen in een landelijke omgeving maar vlot bereikbaar. Het Kerkhof blijft in eigendom van de stad Borgloon.

Het exterieur van de kerk werd reeds volledig gerestaureerd.

Dit pand biedt een opportuniteit voor het creëren van een unieke herbestemming (kunstgalerij, stilteplek, bezinningsoord, …)

Bouwfysisch

Het exterieur van de kerk is in goede staat, gezien de volledige restauratie van de toren, de kerk en de kerkhofmuren met toegangspartij in de periode 2008-2009. Plannen en details van de werken kunnen gedownload worden via de sectie 'Documenten (postinterventiedossier' aan de rechterzijde van deze pagina.

Beschermingsstatuut:

Het onroerend goed is beschermd als monument en opgenomen in de inventaris van het bouwkundig erfgoed. Info over de rechtsgevolgen is te consulteren op www.onroerenderfgoed.be.

De Vlaamse overheid biedt financiële ondersteuning aan bij aankoop, onderhoud of restauratie van onroerend erfgoed. Een overzicht (bijv. erfgoedpremies, -lening, vermindering personenbelasting, verlaging verkooprecht en schenkbelasting, ...) is terug te vinden in de folder van het Agentschap Onroerend Erfgoed en op hun website.


Opgelet er kan enkel geboden worden op de Kerk, meer info via ons kantoor.

Startprijs biedingen 48 000€
Bouwvergunning Ja
Recente bestemming Natuurreservaat
Dagvaardingen Nee
Voorkooprecht Nee
Verkavelingsvergunning Nee
Prijs Info op kantoor
Elektrisch keuringsattest Niet ingegeven

Panden in de buurt